taustaa

Master International on globaali yritys. Yritys perustettiin vuonna 1985. Perustaja Bjarne Mønster teki Tanskassa pitkän uran johtavassa kansainvälisessä yrityksessä ja toi Masteriin mukanaan useiden vuosien kokemuksensa johtamisesta ja kouluttamisesta.

Master laajeni nopeasti Skandinaviaan, jossa oli kysyntää ammatillisesti korkeatasoiselle toimijalle. Vuonna 1988 perustettiin maayhtiö Ruotsiin ja vähitellen toiminta laajeni Norjaan ja Suomeen. Master aloitti toimintansa Suomessa vuonna 1999.
 
Ensimmäisinä vuosina Bjarne ja hänen tiiminsä keskittyivät ensisijaisesti koulutuksiin, valmennuksiin ja olemassa olevien työntekijöiden ja esimiesten kehittämiseen. Myöhemmin Master International laajensi toimintaansa johdon hakuihin ja rekrytointeihin kehittäen samanaikaisesti yksilöllisiä arviointi- ja analysointityökaluja muun muassa typologian ja uraohjauksen alueilla.

Toiminnan laajentuessa kasvoi tarve strukturoidulle lähestymistavalle, ja Master rakensi luotettavan työkalun, jolla kyettiin arvioimaan ja tukemaan henkilöstöammattilaisten kasvavia vaatimuksia ja siten vahvistamaan yritysten sisäisiä tukiprosesseja ja analysointikäytäntöjä.

MPP:n (Master Person Profile) ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 1986. Tämän jälkeen MPP:tä, nykyisin MPA (Master Person Analysis), on kehitetty, parannettu ja dokumentoitu jatkuvasti, ja sitä on mukautettu liiketoiminnan kasvaviin tarpeisiin ja moderneimpiin teknologioihin.

1990-luvulla Master International vähitellen siirsi fokuksen HR-toimeksiannoista ja konsultoinnista testien ja analysointityökalujen kehittämiseen ja dokumentointiin työkäyttäytymisen, persoonallisuuden, taitojen, kognitiivisten kykyjen, motivaation jne. alueilla.

Laajeneminen muihin Euroopan maihin tapahtui nopeasti, sillä monet suuret yritykset hakivat uusia ja parempia keinoja vastata HR-segmentin lisääntyviin vaatimuksiin.

Nykyään Master International on johtava eurooppalainen psykometristen työkalujen kehittäjä ja toimittaja, joka on erikoistunut HR-informaation analysointiin.